Annons
Nyheter

Åtta års fängelse grov våldtäkt mot barn

En man i 55-årsåldern döms till åtta års fängelse av Värmlands tingsrätt för bland annat grov våldtäkt mot barn. Enligt Nya Wermlandstidningen är mannen tidigare dömd för liknande brott. Det var Facebook som kontaktade polisen om att misstänkta barnporrbilder skickats mellan två konton.(TT)
Publicerad 2 maj 2018

En man i 55-årsåldern döms till åtta års fängelse av Värmlands tingsrätt för bland annat grov våldtäkt mot barn. Enligt Nya Wermlandstidningen är mannen tidigare dömd för liknande brott.

Det var Facebook som kontaktade polisen om att misstänkta barnporrbilder skickats mellan två konton. Det ena kontot tillhörde den nu dömde mannen, det andra en man i samma ålder, dömd för liknande brott. De två ska ha lärt känna varandra i fängelset.

Annons

Efter larmet gjorde polisen i oktober 2017 en husrannsakan hemma hos mannen och hittade då material som gjorde att han åtalades inte bara för barnpornografibrott utan också flera fall av grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt förtal. Brotten ska enligt åklagaren ha begåtts från 2012 och fram till gripandet.

Mannen förnekar brott trots att han under förhören erkänt ett övergrepp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons