Nyheter

Åtal för dödsskott i Töreboda

En 49-årig man åtalas nu för att ha mördat en man som hittades död vid en gödselbrunn i Töreboda kommun i somras. Mordoffret hade dött av skottskador i huvudet. Enligt åklagaren hade männen varit ovänner en tid. Mordet anses ha ägt rum i 49-åringens bostad, och i en personbil där utanför.(TT)
Publicerad 9 januari 2019

Mordet anses ha ägt rum i 49-åringens bostad, och i en personbil där utanför. 44-åringen som dödades blev också slagen i huvudet med ett svärd, eller något liknande. Sedan kördes kroppen till en gödselbrunn, där den dumpades i skymundan intill brunnen - men inte helt gömd.

49-åringen nekar till anklagelsen om mord, enligt åtalet vid Skaraborgs tingsrätt.

En 46-årig man åtalas för grov misshandel av mordoffret. 49-åringen, 46-åringen och en yngre man åtalas också för att samma dag ha tänt eld på personbilen som mordoffret transporterats i. Alla tre nekar.

49-åringen och 46-åringen åtalas även för synnerligen grov misshandel av en annan man, några veckor före mordet. Då användes bland annat ett svärd och ett järnrör, enligt åklagaren. I det fallet har 46-åringen erkänt misshandel.

Totalt är sex män och en kvinna åtalade i utredningen. 49-åringen har tidigare dömts för grov brottslighet, enligt kammaråklagare Jenny Karlsson.

TT