Annons
Nyheter

Äldre Vellingebor stoppade tjuvar

Vid två tillfällen i fredags lyckades äldre personer i Vellinge stoppa tjuvar som knackade på för att försöka stjäla från dem, skriver Sydsvenskan. Det första larmet kom in till polisen vid tiotiden på förmiddagen sedan två kvinnor knackat på hos en man i 85-årsåldern och sedan stulit hans klocka.(TT)
Publicerad 11 december 2017

Vid två tillfällen i fredags lyckades äldre personer i Vellinge stoppa tjuvar som knackade på för att försöka stjäla från dem, skriver Sydsvenskan.

Det första larmet kom in till polisen vid tiotiden på förmiddagen sedan två kvinnor knackat på hos en man i 85-årsåldern och sedan stulit hans klocka.

Annons

Mannen upptäckte stölden och lyckades ta tillbaka klockan ur tjuvens händer. De misstänkta lämnade sedan platsen, skriver tidningen.

Två timmar efter det utsattes en kvinna i 90-årsåldern för ett inbrottsförsök när en person ringde på och ville komma in för att sälja böcker.

Den äldre damen stoppade dock tjuven innan den tog sig in genom att först blockera vägen med sin rullstol och sedan trycka på trygghetslarmet.

Under de senaste veckorna har en rad stölder och försök till stölder hos äldre personer inträffat i södra Sverige och polisen har varnat för tjuvarna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons