Annons
Nyheter

Warhols vänner i utställning på Fotografiska

Liza Minelli, Bianca Jagger, Robert Mapplethorpe och Debbie Harry. Alla 80-talets ikoner var på plats under minneshögtiden för Andy Warhol den 1 april 1987. Nu visas tidigare okända bilder från minnesstunden på Fotografiska i samarbete med galleri CF Hill i Stockholm.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Liza Minelli, Bianca Jagger, Robert Mapplethorpe och Debbie Harry. Alla 80-talets ikoner var på plats under minneshögtiden för Andy Warhol den 1 april 1987. Nu visas tidigare okända bilder från minnesstunden på Fotografiska i samarbete med galleri CF Hill i Stockholm.

Bilderna av de svartklädda kändisarna med dyra märkesdräkter och tunga pärlhalsband togs av Christoph von Hohenberg på uppdrag av tidskriften Vanity Fair. Redaktören på tidskriften ville ha ett modereportage och antog felaktigt att flera av gästerna skulle ha på sig kortkorta kjolar eftersom Warhols vän, punkdesigern Steven Sprouse skulle lansera en kollektion med kortkort.

Annons

"Självklart hade ingen det och fotografierna blev liggande i 20 år", berättar Christoph von Hohenberg i ett pressmeddelande.

Utställningen visas på Fotografiska från den 16 maj till den 24 augusti.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons