Annons
Nyheter

"Ville göra film med Jane innan jag dör"

När Robert Redford möter Jane Fonda på vita duken igen efter 47 år slår det gnistor mellan skådespelarna. Också i verkligheten var känslorna heta, bekänner Jane Fonda inför pressuppbådet i Venedig. Det är en frispråkig Jane Fonda som tillsammans med Robert Redford möter pressen i Venedig.(TT)
Publicerad 1 september 2017

Det är en frispråkig Jane Fonda som tillsammans med Robert Redford möter pressen i Venedig. Hon berättar att hon har varit hemligt kär i honom i bortåt 50 år.

””
””

Fonda, 79, och Redford, 81, har kommit till Venedig dels för att tala om filmen "Our souls at night", dels för att ta mot festivalens hederspris. Filmen, som är producerad för och kommer att visas på Netflix, är en stillsam dramakomedi om ett par som finner kärlek (och sex) på äldre dagar.

””
Annons

47 år sedan

Det är 47 år sedan de senast arbetade tillsammans, då i "Barfota i parken".

””

Filmens teman gör att det under den helt fullsatta presskonferensen handlar mycket om sex och åldrande. Redford är återhållsam och vill inte bli alltför personlig, medan Fonda är mycket vältalig och uppenbarligen stortrivs bakom podiet. Någon undrar hur de båda ställer sig till vad som händer i Trumps USA. Robert Redford svarar att "jag vill inte blanda konst och politik", medan Fonda säger:

””

"Skulle bli stjärna"

Jane Fonda påminner om hur hon träffade Robert Redford första gången och hur de gick tillsammans i en korridor på ett filmbolagskontor.

””

Mot slutet av presskonferensen blir tonen allvarligare. Redford säger:

””

En ingrediens i filmen är relationen föräldrar och barn. Fonda säger att hon, precis som rollfigurerna i filmen, har gjort sådant hon ångrar när det gäller de egna barnen - och att det viktiga är att försöka rätta till misstagen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons