Nyheter

Varmare Tiger Lou på comebacken

Tiger Lou är tillbaka. Efter åtta år släpps till slut bandets fjärde album "The wound dresser". - Rakare, kortare, enklare, säger frontmannen Rasmus Kellerman om nya skivan. Under mitten och slutet av 00-talet var Tiger Lou ett stort band.(TT)
Publicerad 8 september 2016

Under mitten och slutet av 00-talet var Tiger Lou ett stort band. Deras melankoliska indierock låg rätt i tiden och de rönte framgångar såväl hemma i Sverige som utomlands.

Men efter tredje albumet, "A partial print" från 2008, och det efterföljande turnerandet blev det tyst om bandet.

””

Familj och jobb

Medlemmarna skaffade familjer, utbildningar och jobb. Sedan visste de inte riktigt hur de skulle göra för att ta upp sina instrument igen - svaret kom när de blev erbjudna en spelning på några kompisars fest.

Det var en så pass njutbar upplevelse att ett gäng officiella konserter också bokades in i slutet av 2013.

””

"Mer avslappnad"´

Tidigare har Rasmus Kellerman gjort i princip allting själv på albumen och resten av bandet har kommit in i bilden först när det vankats konserter. På nya "The wound dresser" har dock trummisen Pontus Levahn varit inblandad under hela inspelningsprocessen.

Resultatet skiljer sig en hel del från Tiger Lous tidigare album.

””

Enklare låtar

Han har också försökt att inte krångla till det.

””

Efter att "The wound dresser" släpps den 23 september väntar en del turnerande i både Sverige och Tyskland. Tiger Lou har fått en nytändning och mer musik är att vänta.

””

TT