Annons
Nyheter

Uppmärksammad bok kan dras in

Han flydde Iran för att skapa ett nytt liv i Danmark men slutade som psykiskt sjuk, dömd till fängelse för mord på sin bäste vän. I sin autofiktiva bok "Försoning" skriver den danske sociologen, journalisten och författaren Aydin Soeis den tragiska berättelsen om sin far.(TT)
Publicerad 9 mars 2016

Han flydde Iran för att skapa ett nytt liv i Danmark men slutade som psykiskt sjuk, dömd till fängelse för mord på sin bäste vän. I sin autofiktiva bok "Försoning" skriver den danske sociologen, journalisten och författaren Aydin Soeis den tragiska berättelsen om sin far. Men den uppmärksammade boken handlar också om det mord fadern begick på sin bäste vän vars barn nu kräver att bokens ska dras in, skriver Politiken.

De menar att beskrivningarna av deras mördade pappa, bland annat som "Köpenhamns största distributör av opium" är felaktiga och djupt kränkande.

Annons

I en tidigare intervju med Politiken förklarar Aydin Soei att han tycker att Danmark är på väg att begå samma fel i dag som man gjorde på 1980-talet då hans far, en gång snickare och tillverkare av persiska musikinstrument aldrig lyckades ta sig in på den danska arbetsmarknaden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons