Annons
Nyheter

Ulvaeus öppnade ny Abba-utställning

Abba är i ropet igen. Nyligen avslöjade ikonerna att de släpper ny musik - 36 år efter splittringen. I samma veva firar Abba-museet i Stockholm fem år med att utöka den permanenta utställningen med en ny interaktiv del, som invigdes på måndagen av Björn Ulvaeus.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

I samma veva firar Abba-museet i Stockholm fem år med att utöka den permanenta utställningen med en ny interaktiv del, som invigdes på måndagen av Björn Ulvaeus.

””

Den nya utställningen skildrar medlemmarnas enskilda karriär efter att Abba splittrats. Inleder utställningen gör en sprillans ny film av regissören Jonas Åkerlund som porträtterar Agnetha, Anni-Frid, Björn och Bennys solokarriärer.

Annons

Därefter bjuds besökaren in i 15 interaktiva miljöer som ringar in tiden efter Abba. Museibesökare kan bland annat pröva lyckan som dirigent i "Chess"-montern, eller hjälpa karaktären Donna från "Mamma mia"-filmerna att måla sitt hus. Även musikalen "Kristina från Duvemåla", dansbanden Bao och en sing-along med Kalle Moraeus har ärats med egna montrar.

Imorgon, den 8 maj, öppnar den nya permanenta utställningen för allmänheten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons