Nyheter

Triumfartat firande för Sweden Rock

Sweden Rock Festival är över för den här gången. Festivalen, som fyller 25 år i år, blev utsåld igen och arrangörerna kan se tillbaka på en lyckad rockfest som bjöd på explosioner.(TT)
Publicerad 12 juni 2016

Festivalarrangörerna fick många att höja på ögonbrynen med beskedet att Queen, med Adam Lambert, skulle gästa årets Sweden Rock Festival. Lägg därtill tre av banden i "The big 4", Twisted Sisters avskedskonsert i Sverige, krigshistorikerna i Sabaton, ett återförenat The Hellacopters, och en rad gamla festivalfavoriter som Udo Dirkschneider, Blind Guardian och King Diamond, och succéformeln var ett faktum.

Mycket riktigt dröjde det inte heller länge innan beskedet kom att festivalen återigen sålt slut på de 33 000 biljetterna.

Samma intresse

Martin Forssman, vice vd och bokningsansvarig på Sweden Rock, säger att årets festival har gått "oerhört bra". Trots det höga besökarantalet har polisen utöver gripandet av en misstänkt båttjuv inte besvärats av mer än de "vanliga" festivalincidenterna som överberusning och ringa narkotikabrott.

Martin Forssman är inte förvånad över att det har gått förhållandevis snällt till.

””

Publiken det viktigaste

I fjol tackade Mötley Crüe för sig och i år blev Twisted Sisters spelning på festivalen ännu en påminnelse om att 1980-talets rockhjältar inte direkt blir yngre. Sweden Rock är en festival som alltid har kunnat stoltsera med sin blandning av rocknostalgi och nyare inslag, men Martin Forssman är inte orolig för en framtid där de sista av de gamla hjältarna har klivit av scenen.

””

TT