Annons
Nyheter

Trädbok triggade igång ny barnpjäs

Träd som känner, hjälper och varnar varandra - är det verkligen sant? Den tyska bästsäljaren "Trädens hemliga liv" inspirerade barnteater-nestorn Lars-Eric Brossner att skapa en ny pjäs. "Glängtan" heter uppsättningen som nu får urpremiär på Backa Teater i Göteborg.(TT)
Publicerad 3 oktober 2017

"Glängtan" heter uppsättningen som nu får urpremiär på Backa Teater i Göteborg. Dans, koreografi och musik är viktiga ingredienser men idékläckaren och regissören, Lars-Eric Brossner vill ändå inte kalla den för musikteater.

””

Brossner, på 1980-talet medlem i Nationalteaterns rockorkester, har tidigare gjort barnteaterpärlor som exempelvis "Sagan om den lilla farbrorn" och "Tungt gräs" tillsammans med Tomas von Brömssen. Nu senast regisserade han en dramatisering av Alma-pristagaren Shaun Tans "Sommarregler" på Angereds teater i Göteborg.

Annons

Ringde upp

Under sin karriär har han också komponerat enormt mycket teater- och filmmusik. När hans fascination över den tyske skogsvaktaren Peter Wohllebens uppmärksammade bok "Trädens hemliga liv" nådde teaterchefen på Backa Teater, Mattias Andersson, ringde denne upp Brossner och bad honom göra en föreställning tillsammans med teaterns dramaturg, Stefan Åkesson.

””

Har vi?

””

"Glängtan" är dock bara inspirerad av den populärvetenskapliga boken som inte hade gått att dramatisera i sig. Pjäsen handlar i stället om några personer som går vilse i skogen. Om de utgör hela mänskligheten eller inte förblir dock oklart.

””

Ödelägga?

””

"Glängtan" får urpremiär 4 oktober.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons