Annons
Nyheter

Thrillervärldens nya stjärnskott

Med thrillern "Du" har 38-åriga amerikanskan Caroline Kepnes snabbt blivit ett av spänningslitteraturens heta namn. Samtidigt som en tv-serie, baserad på boken, planeras, skriver Kepnes på en fortsättning - ännu en gång kommer vi att möta stalkern och mördaren Joe.(TT)
Publicerad 4 december 2015
””

Hennes bok handlar om hur psykopaten Joe använder sig av sociala medier för att förfölja Beck, den kvinna han är besatt av. Han hackar hennes Facebook- och Twitter-konton, han raderar meddelanden, han skriver nya i hennes vänners namn, han får henne alltmer isolerad för att hon ska inse att han är den rätte för henne. Och om han upplever att någon av hennes vänner står i vägen för honom, då måste han eller hon försvinna.

””

Omedelbar förälskelse

Annons

I boken jobbar Joe, som är bokens berättare, i en bokhandel. En dag kommer Guinevere Beck in för att köpa några böcker. Joe blir omedelbart förälskad och börjar snart sitt arbete för att få Beck att falla för honom. Hade hon kunnat motstå honom? Caroline Kepnes skrattar.

””
””

Ämnet sociala medier har varit oerhört viktigt för henne och har varit till stor inspiration.

””

Tuff barndom

Joe är inte någon som vill ha mänsklig samvaro, konstaterar hon.

””
””

"Du", som nu kommit i pocket i Sverige, har blivit en stor succé i USA. Utan att gå in på hur debutboken slutar, kan vi väl avslöja att Joe kommer tillbaka.

””

Boken heter "Hidden bodies" och ges ut i USA i februari.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons