Annons
Nyheter

This is it för After Dark

Det blir glitter och glamour i After Dark-anda när gruppen tar farväl av fansen. Christer Lindarw ser tillbaka på karriären och hintar om en eventuell fortsättning. - Jag har inte riktigt bestämt ifall jag bara ska sitta hemma och dricka kaffe resten av livet som pensionär, säger Christer Lindarw till TT.(TT)
Publicerad 12 september 2017

I över 40 år har After Dark showat i tv, på krogar och på turné. Den 14 september är det premiär för avslutningsshowen "This is it" på Oscarsteatern i Stockholm, sen lägger gruppen klackskorna på hyllan. Eller?

””

Under hösten 2016 sålde föreställningen ut Rondo i Göteborg och drog sedan på utsåld Sverigeturné. Efter den 16 december lämnar "This is it" Oscarsteatern och drar vidare till bland annat Linköping, Karlstad och Eskilstuna.

””
Annons

Höjde ribban

När After Dark intar Oscarsteaterns scen utlovas det som Christer Lindarw tycker kännetecknar After Dark - glitter, glamour, klädbyten, kändisparodier och ett högt tempo.

””

Sen slocknar strålkastarna för gruppen som enligt kritiker och Christer Lindarw själv betytt mycket för Showsverige. När de 1980 satte upp "Förför Sverige i tiden" på Hamburger Börs hade de rökmaskiner, konfetti, och rörliga lampor i taket.

””

"Så jävla tråkigt"

Gruppen banade också indirekt väg för en acceptans av gaykultur bland "vanliga Svenssons" redan under 70-talet och hjälpte till att öppna en del garderobsdörrar ute i landet, menar Christer Lindarw.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons