Nyheter

The Prodigy-sångaren Keith Flint är död

The Prodigy-sångaren Keith Flint är död. Han blev 49 år. Av sina bandmedlemmar hyllas han som "en äkta pionjär, innovatör och legendar som för alltid kommer att vara saknad".(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Det var på måndagsmorgonen lokal tid som Polisen larmades till en adress i Essex, där The Prodigy-sångaren Keith Flint hittades död.

På bandets officiella Instagram gör Liam Howlett, en av gruppens grundare, ett uttalande om det inträffade: "Det är sant. Jag kan knappt förstå att jag säger det, men vår broder Keith tog sitt eget liv i helgen. Jag är chockad, jävligt arg, förvirrad och förkrossad."

Hans arv lever vidare

Musikjournalisten Annah Björk säger att The Prodigy, som framför allt är kända för 90-talslåtar som "Firestarter", "Smack my bitch up" och "Breath", har gjort stort intryck på dagens musik.

””
””

Tina Mehrafzoon, musikjournalist och programledare för "Musikguiden" i P3, är också tagen av Flints bortgång och även om hon själv var barn på 90-talet minns hon tydligt hur stilbildande han var med sitt gröna hår och punkiga sätt.

””

Skulle fortsätta turnera

"Så ledsen att höra om Keith Flint. Det var alltid kul att vara i hans närhet och han var väldigt snäll mot mig och Tom när vi började göra konserter tillsammans. En bra kille", skriver Ed Simons, från den elektroniska duon Chemical Brothers på Twitter.

Sleaford Mods, vars frontman Jason Williamson samarbetade med The Prodigy 2015, skriver: "Väldigt ledsen att höra om Keith Flints död. God natt, kompis. Ta det lugnt".

””

Hur det blir med turnerandet nu vet förstås ingen.

””

TT