Annons
Nyheter

Taube fortsätter att tolka Taube

Med ny hjärtklaff och nytt material ger sig Sven-Bertil Taube ut i landet. Det hyllade samarbetet med producenten Peter Nordahl fortsätter - nu ska de tolka fler av Evert Taubes klassiker.(TT)
Publicerad 14 maj 2018

Efter en hjärtoperation våren 2017 behövde Sven-Bertil Taube, 83 år, ställa in flera framträdanden för att rehabilitera sig. När TT träffar honom ett år senare är han däremot pigg och kry - och det är full rulle som gäller.

Förutom att vara aktuell med en roll i Dramatens uppsättning av "Påklädaren", kommer han till sommaren att ge sig in i studion tillsammans med producenten och arrangören Peter Nordahl - och ut väntas nya Evert Taube-tolkningar komma.

””
Annons

"Just fått avskedsklappen"

Första gången duon möttes var på Grammisgalan 2014, när Sven-Bertil Taube tilldelades ett hederspris. Därefter åkte Nordahl till London, Taubes hemstad sedan länge, för att övertyga honom om att de borde göra musik ihop.

””

Först kom albumet "Hommage" - och med den en grammis. Sedan "Hommage vol. 2", och därpå "Så länge skutan kan gå". Den sistnämnda har satts upp som konsert på Dramaten under vintern, och till hösten ger sig showen ut i landet.

Sorts umgänge

TT: Vad kommer publiken att få se?

””

Peter Nordahl lyfter fram det unika med Sven-Bertil Taubes tolkningar.

””
””

Över 300 låtar

Nordahl-samarbetet har även hjälpt Taube att betrakta sin fars verk på ett annat sätt än tidigare.

””

Att fortsätta stå i rampljuset kommer den yngre Taube göra så länge han orkar med och, framför allt, så länge publiken vill se honom, berättar han. Och än finns det verk han inte berört ur Evert Taubes låtskatt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons