Annons
Nyheter

Svensk technofestival blir global

Technofestivalen Into the Valley i Dalarna har vuxit ur kostymen och tar sitt koncept vidare ut i världen. Nu planeras inte mindre än sex festivaler, varav fem utomlands.(TT)
Publicerad 13 oktober 2016

Into the Valley startade i det nedlagda kalkstensbrottet i Dalhalla i Rättvik för två år sedan, med tanken att det skulle vara en svensk festival för en svensk publik. Men redan första året kom 60 procent av publiken från utlandet, och i år ökade siffran till 70 procent.

””
””

Flyttar till Estland

Annons

2017 flyttar huvudfestivalen Into the Valley från Dalhalla i Rättvik till Rummu i Estland, där festivalen arrangeras 29 juni-1 juli. Dessutom arrangeras den helt nya festivalen Into the Factory den 10-12 augusti utanför Nynäshamn, i en övergiven cementfabrik ute i skogen. I januari 2018 tar man dessutom festivalen till Kapstaden i Sydafrika för en upplaga som fått namnet Into the Castle och hålls på Godahoppsfästningen med anor från 1600-talet.

””
””

Fler länder

De tre sista festivalerna kommer att presenteras längre fram och är preliminärt planerade att genomföras i Sydeuropa, Asien och Sydamerika under 2018 och 2019.

Flera artistbokningar inför de kommande festivalerna är redan klara men man vill inte avslöja vilka de är.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons