Annons
Nyheter

Svensk kortfilm har chans på Oscar

"Hopptornet" av Axel Danielson och Maximilien van Aertryck är en av tio utvalda filmer på Oscarsakademins korta nomineringslista i kategorin bästa dokumentära kortfilm. Vilka fem filmer som går hela vägen till galan meddelas på en presskonferens den 23 januari.(TT)
Publicerad 6 december 2017

"Hopptornet" av Axel Danielson och Maximilien van Aertryck är en av tio utvalda filmer på Oscarsakademins korta nomineringslista i kategorin bästa dokumentära kortfilm. Vilka fem filmer som går hela vägen till galan meddelas på en presskonferens den 23 januari.

I filmen medverkar människor som aldrig tidigare har hoppat från ett tio meter högt hopptorn och befinner sig i ett dilemma. Ska de våga hoppa eller behöva klättra ned i förnedring?

Annons

"Hopptornet" är producerad av regissörerna själva tillsammans med Erik Hemmendorff - som även är producent för Sveriges Oscarsbidrag "The Square".

Senast en svensk kortfilm hamnade på Oscars korta nomineringslista var 2012, men "Kiruna-Kigali" av Goran KapetanoviÄ? tog sig inte hela vägen till galan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons