Annons
Nyheter

Studie: Framgång i Eurovision ökar välmåendet

Befolkningen i ett land som fått bra placering i Eurovision Song Contest upplever större lycka under månaderna närmast efter tävlingen än förlorarna.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

Befolkningen i ett land som fått bra placering i Eurovision Song Contest upplever större lycka under månaderna närmast efter tävlingen än förlorarna. Det visar en brittisk studie från Imperial College i London, som analyserat data från 160 000 människor i 33 europeiska länder och jämfört med hur bra det gått för respektive land i Eurovision mellan 2009 och 2015.

Resultatet av undersökningen visar att ju högre landet placerat sig i tävlingen, desto bättre verkade invånarna i landet må. De länder som placerat sig inom topp tio hade fyra procents högre välmående än de som placerat sig på plats 11-20.

””
Annons

Men att vinna hela tävlingen visade inte på någon stor ökning av lycka och välmående, vilket forskarna menar bevisar ordstävet "det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl". De länder som över huvud taget deltog i tävlingen hade nämligen en befolkning som var 13 procent mer nöjd med livet än de länder som inte deltagit alls.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons