Annons
Nyheter

Storytel "blåser" Bonniers konkurrenter

Bonniers får dubbelt så mycket betalt av ljudbokstjänsten Storytel jämfört med andra förlag när användare lyssnar på deras böcker, skriver Svensk Bokhandel. Förlaget slipper också så kallad revenue share, en ersättningsmodell som bygger på att intäkterna delas med det totala antalet lyssningar.(TT)
Publicerad 11 september 2018

Bonniers får dubbelt så mycket betalt av ljudbokstjänsten Storytel jämfört med andra förlag när användare lyssnar på deras böcker, skriver Svensk Bokhandel.

Förlaget slipper också så kallad revenue share, en ersättningsmodell som bygger på att intäkterna delas med det totala antalet lyssningar.

Annons

Andra förlag rasar nu över konkurrentens avtal och klagar bland annat på att de bara kan betala ut hälften så stora ljudboksroyalties till sina författare, eftersom Storytel dominerar marknaden.

””

En orsak till avtalet är att Storytel var måna om att kunna erbjuda Bonniers katalog när tjänsten startades och att man därför gick med på flera av förlagets krav.

””

Storytel vill inte kommentera sina avtal för SvB, men uppger att tjänsten för en dialog med förlagen och att man byter ersättningsmodell nästa år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons