Nyheter

Stewart valde den smala vägen

Efter succén med "Twilight"-filmerna kunde Kristen Stewart ha valt den breda Hollywood-vägen. Det gjorde hon inte. I stället gör hon independentfilmer och är nu Sverigeaktuell i Woody Allens nya film "Café society". - Numera gör jag precis det jag vill göra.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016
””

Där är hon representerad med två filmer som båda visar den bana hon valt: Olivier Assayas "Personal shopper" och Woody Allens nya komedi "Café society".

"Café society" utspelar sig i Hollywood på 1930-talet. Jesse Eisenberg spelar Bobby som kommer till drömmarnas stad för att jobba hos sin morbror, en mäktig filmproducent. Bobby inleder ett förhållande med morbroderns sekreterare (Kristen Stewart), utan att ana att hon också är dennes älskarinna.

Cirkus

Och det är ingen skillnad på Hollywood då och i dag, enligt Stewart.

””

Många skådespelare säger att det alltid varit en dröm att få arbeta med Woody Allen. Det stämmer däremot inte in på Stewart.

””

Ingen uttänkt plan

Stewart fick sitt genombrott i "Twilight"-filmerna, och precis som sin motspelare Robert Pattinson fick hon tidigt i karriären uppleva både det positiva och det negativa med extremt kändisskap. Dessutom gör båda små independentfilmer, gärna i Europa, i stället för de storfilmer som framgången hade kunnat föra med sig.

Men att välja den smalare vägen var inte en del av en redan uttänkt plan.

””

TT