Nyheter

Stämning och stjärnor på Summerburst

Summerburst är i gång. Under helgen kommer världsstjärnor som David Guetta, Diplo, Icona Pop och Steve Angello att uppträda på Gärdet i Stockholm. - Det här är starten på sommaren, säger festivalbesökaren Ida Velinder.(TT)
Publicerad 10 juni 2016

För två veckor sedan anordnades Göteborgsupplagan av Summerburst på Ullevi i Göteborg. Nu är det Stockholms tur att få ta del av dansmusikfestivalen.

Först ut på den stora scenen på Gärdet i Stockholm var den norsk-brittiske EDM-stjärnan Alan Walker - mest känd för singeln "Faded".

””

Hon har åkt från Kalmar tillsammans med Felicia Sperling, Ida Velinder och Sanna Augustsson. De hade hoppats på bättre väder men ser ändå fram emot att dansa till, framför allt, EM-låtsaktuelle fransmannen David Guetta.

””

Tungt program

Just stämningen lyfter också festivalgeneralen Anders Boström fram när han ska förklara Summerbursts framgångar.

””

Att artistprogrammet håller en hög internationell standard är förstås också en viktig beståndsdel.

””

Svenska stjärnor

Han lyfter särskilt fram den amerikanske dj-stjärnan och superproducenten Diplo, som inte gästat festivalen tidigare, och just David Guetta, som var med redan under premiäråret 2011 och som återvänt flera gånger sedan dess.

””

Vill man se feta dansmusikshower bör man inte heller missa respektive kvälls avslutningsspelningar med de svenska världsstjärnorna Steve Angello och Alesso.

””

Summerburst pågår under fredagen och lördagen.

TT