Annons
Nyheter

Springsteen får hederspris på årets Tony-gala

Bruce Springsteen gör succé med sin intima show på Broadway. Nu hyllas han med ett hederspris vid årets Tony Awards i New York. I sin motivering kallar juryn Springsteens föreställning för en extraordinär upplevelse av den sort man bara är med om en gång i livet.(TT)
Publicerad 1 maj 2018

I sin motivering kallar juryn Springsteens föreställning för en extraordinär upplevelse av den sort man bara är med om en gång i livet.

"Springsteen on Broadway" hade premiär i oktober och redan månaden därpå kom beskedet att han förlänger sin spelperiod på Walter Kerr, som han ha beskrivit som den troligtvis minsta spelplatsen han har uppträtt på de senaste 40 åren.

Annons

Förutom att spela sånger ur sitt digra låtregister läser han ur sin bästsäljande självbiografi "Born to run".

"Min tanke var egentligen bara att presentera det jobb jag har gjort de senaste 40 åren eller så och låta det tala för sig själv", sade megastjärnan i ett uttalande i höstas, enligt Rolling Stone Magazine.

I övrigt leder "Mean girls" och "Spongebob Squarepants: The Broadway musical" nomineringsligan med tolv Tony-vinstchanser var. Även den colombiansk-amerikanske skådespelaren John Leguizamo tilldelas ett specialpris vid galan.

Tony Awards är teatervärldens motsvarighet till Oscarsgalan som varje år prisar teater- och musikalproduktioner på Broadway i New York. Årets Tony Awards äger rum på Radio City Music Hall i New York den 10 juni och leds av Sara Bareilles och Josh Grobman.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons