Nyheter

Skilsmässa med Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker från "Sex and the city" spelar huvudrollen i HBO-serien "Divorce", som med lika delar vardagsrealism och humor skildrar ett äktenskaps sammanbrott.(TT)
Publicerad 7 oktober 2016

Långt, men inte jättelångt ifrån glamouren och romantiken i "Sex and the city", finner vi Sarah Jessica Parkers rollfigur Frances i tv-serien "Divorce". Det är den 51-åriga skådespelerskans första stora tv-projekt sedan hon 2004 lämnade den moderiktiga sexkolumnisten Carrie Bradshaw bakom sig. Handlingen har flyttats från Manhattan ut till en stilla New York-förort. Och istället för dejting och älskog rör det en äktenskapskris.

””
””

Äldre släkting

Att inte se "Divorce" som en äldre kronologisk släkting till "Sex and the city" är dock svårt eftersom Parker här porträtterar monotonin efter det yngre vuxenlivets frihet, och vardagens kvävande effekt på ett äktenskaps initiala glöd. Frances och hennes man Robert - som spelas av Thomas Haden Church (från "Sideways") - har varit gifta i 17 år och har två barn.

Och just barnen kom att bli en centralpunkt i gestaltandet av de många sidor som ett skilsmässoförlopp har för en familj. Det säger Thomas Haden Church:

””

Tacksamt humoristiskt

För att vara en komediserie kan "Divorce" tyckas ha ett svårhanterligt tema. Men inte enligt Sarah Jessica Parker, som menar att skilsmässor är en tacksam humoristisk inspirationskälla.

””

Sarah Jessica Parker är även en av de exekutiva producenterna för "Divorce", och har tagit med sig förhållningssättet till en väl genomtänkt garderob från sina Carrie Bradshaw-dagar.

””
””

"Divorce" börjar sändas på HBO Nordic den 10 oktober.

TT