Annons
Nyheter

Ingrosso tog Sverige till Eurovisionfinalen

Sverige har säkrat en plats i Eurovisionfinalen i år också - Benjamin Ingrosso fixade finalbiljetten med bidraget "Dance you off". Han klättrade på oddsmakarnas listor direkt efter framträdandet - ska han se till att Sverige tangerar Irlands Eurovisionrekord nu?(TT)
Publicerad 10 maj 2018

Frågan upprepades på presskonferensen, men Benjamin Ingrosso undvek att svara.

””

Och den svenska delegationschefen Karin Gunnarsson fortsatte - och beskrev Benjamin Ingrosso som en otrolig artist med en jättebra låt.

””
””
Annons

Alt klaffade

Lysrören blinkade och sången satt under den andra semifinalen av Eurovision Song Contest. Favoritskapet bar Benjamin Ingrosso långt före semifinalen, och det växte i takt med att den närmade sig. Så fort han steg av scenen i Altice arena i Lissabon sänktes alltså oddsen ännu mer.

Benjamin Ingrosso och lysrören stack ut redan i Melodifestivalen och finalplatsen - som tio av 18 kvalificerat sig till under den andra semifinalen - visar nu att det uppenbart funkar utanför Sverige också.

Ingrossos effektfulla ljusvägg strulade rejält under ett genrep, men för artisten själv har det aldrig varit några bekymmer att leverera. Varken under repetitionerna eller när det var skarpt läge i kväll. Och lamporna lirade också när finalplatsen stod på spel.

Storfavoriten från Norge, den forne Eurovisionvinnaren Alexander Rybak, får också som väntat fortsätta i tävlingen i finalen på lördag kväll. Men han behåller inte greppet om de riktigt låga oddsen hos spelbolag - han har rasat från att vara den näst största favoriten, efter Cypern, att ta hem hela klabbet till en femte plats.

Snöigt på lördag

Snöstorm och vikingapop är också representerat i finalen, genom danska Rasmussens "Higher ground". Och den nordiska tyngden i finalen slutar inte där. Finlands Saara Aalto säkrade finalplatsen i tisdagens semifinal med "Monsters".

Årets Eurovision Song Contest har flera starka bidrag, förklarade Ingrosso i veckan. Han rabblade upp flera personliga favoriter bland konkurrenterna.

””

Vinnaren utses på lördag - finalen, som ungefär 180 miljoner människor följde förra året, sänds i SVT1 med start klockan 21. Och Sverige har dragit lott - Ingrosso går ut i den eftertraktade andra halvan av startfältet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons