Annons
Nyheter

Sex Grammy-nomineringar för Martin

Svenske Max Martin har chans på flera amerikanska Grammys på nästa års gala. Martin är bland annat nominerad för sitt arbete med superstjärnan Taylor Swifts "1989" tillsammans med Shellback, som har chans att bli årets album.(TT)
Publicerad 7 december 2015

Svenske Max Martin har chans på flera amerikanska Grammys på nästa års gala. Martin är bland annat nominerad för sitt arbete med superstjärnan Taylor Swifts "1989" tillsammans med Shellback, som har chans att bli årets album. I samma kategori är Martin även nominerad för The Weeknds album "Beauty behind the madness".

Totalt når den svenske producenten och låtskrivaren upp i sex nomineringar.

Annons

Ytterligare ett par svenskar har chans till Grammy-statyetter: Ghost är nominerade för årets metal-låt för "Cirice" medan Galantis är nominerade för bästa skiva i dansgenren för "Runaway (U & I)".

Tove Lo kniper - också tillsammans med Max Martin - en nominering som låtskrivare i kategorin bästa låt för visuell media med "Love me like you do" från filmen "Fifty shades of Grey".

Kendrick Lamar leder nomineringarna till årets gala med totalt elva stycken, följda av Taylor Swift och The Weeknd med sju vardera.

Nästa års Grammygala, den 58:e i ordningen, äger rum den 15 februari 2016.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons