Nyheter

Satsning på digitalt barnbibliotek

Stockholms stadsbibliotek har i samarbete med Malmö stadsbibliotek utvecklat en app som riktar sig mot barn mellan 6 och 12 år. Tanken är att Bibblix, som appen heter, med hjälp av ett stort och handplockat urval av böcker ska inspirera och locka till läsning.(TT)
Publicerad 1 juni 2016

Stockholms stadsbibliotek har i samarbete med Malmö stadsbibliotek utvecklat en app som riktar sig mot barn mellan 6 och 12 år. Tanken är att Bibblix, som appen heter, med hjälp av ett stort och handplockat urval av böcker ska inspirera och locka till läsning. Böckerna kan användaren läsa direkt på en surfplatta.

"Det bästa med Bibblix är att den är framtagen i samarbete med många barn i olika åldrar, med olika intressen och läsförmåga. Det är inte en app för föräldrarna, utan för barnen", säger Katti Hoflin, stadsbibliotekarie i Stockholm i ett pressmeddelande.

Till en början kommer barn i Malmö, Stockholm och Katrineholm att få agera testpiloter. Appen är gratis och vem som helst får läsa tre böcker. För att få läsa fler krävs lånekort vid antingen Stockholms stadsbibliotek, Malmö stadsbibliotek eller Katrineholms bibliotek.

TT