Nyheter

Såg ingen framtid - då bytte Arvingarna fokus

1993 tog de Schlagersverige med storm och "Eloise" blev den låt Arvingarna fortfarande förknippas med. Men dansbandsstämpeln är de fyra veteranerna inte lika nöjda med. - På frågan om vi är ett dansband har vi alltid sagt att vi är ett band man kan dansa till, säger Casper Janebrink.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Det är 30 år sedan fyra killar med varsin pappa i dansbandssvängen bestämde sig för att följa i fädernas fotspår. När de nu laddar om för andra chansen gör Arvingarna det med nytt fokus och ett år där de lämnar dansbanor och tretimmarsspelningar bakom sig.

””

Originalmedlemmarna kvar

För att nå ut till en bredare publik har man valt att satsa på dem som inte i första hand söker sig till dansgolvet, utan vill höra hitsen.

””

Tre decennier där inga originalmedlemmar har bytts ut. Det är facit för Arvingarna, som listar bra förebilder som en av anledningarna till att man hållit ihop så länge.

””

Han har varit en av de drivande till den nya inriktningen, när han för några år sedan plötsligt kände att han inte såg en framtid i bandet.

””
””

"Bara ett jobb"

Faran i att vara ett dansband som jobbar för brödfödan är att det blir just jobb som blir ledordet i stället för spelglädje, menar gruppen.

””
””

Att få spela krogshow, vara bland de favorittippade i Andra chansen och spela på andra ställen än dansbanor har gett en nytändning.

””
””

TT