Annons
Nyheter

Rolling Stones har fortfarande "det"

Rockikonerna Rolling Stones spelar på Friends arena i Stockholm på torsdag. I publiken väntar tusentals fans, både gamla och nya. Men vad är orsaken till att alla älskar Stones?(TT)
Publicerad 11 oktober 2017

Bandet är mitt uppe i sin Europaturné som startade i Hamburg i början av september och nu är det alltså Stockholms tur att ta emot Rolling Stones.

Konserterna som har föregått Sverigebesöket har fått bra betyg, bland annat skrev Expressens Olle Berggren att bandet "inte mått så här bra sedan det tidiga 70-talet", efter att ha sett dem i Barcelona förra veckan.

Annons

Att samtliga bandmedlemmarna är över 70 år hindrar dem uppenbarligen inte från att ge sig ut på krävande turnéer, inte heller från att locka både yngre och äldre fans till arenorna.

Kvinnlig publik

Bland fansen finns en ung och kvinnlig publik som älskar Stones för musiken i sig, utan något nostalgiskt filter. Det anser Jonna Bergh, chefredaktör på Styleby och själv Stones-fantast.

””

Hon syftar på bland andra Georgia May Jagger och Theodora Richards, som har egna karriärer och syns mycket på Instagram och är omskrivna i medierna.

Men framför allt har Rolling Stones influerat många musiker, inte bara inom rocken, ända sedan 60-talet. Det är en av orsakerna till deras konstanta aktualitet, enligt Jonna Bergh.

””

Själv upptäckte hon dem när hon började intressera sig för brittisk pop på 90-talet.

””

Lägger inte ner än

Att 70-plussarna håller måttet på torsdagens konsert tvivlar Jonna Bergh inte på, även om det var ett par år sedan hon såg dem senast.

””

Hon tror att Stones kommer att fortsätta att lira så länge kropparna håller.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons