Nyheter

Robbie om drottningrollen: Klaustrofobiskt

När Margot Robbie först fick erbjudandet om att spela Englands drottning Elizabeth I var hon nära att tacka nej. - Jag var mycket tveksam till att tacka ja. Jag har ju ingenting gemensamt med drottningar, hur skulle jag kunna hitta rätt i den här rollen, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 4 februari 2019

Filmen "Mary queen of Scots" handlar om maktkampen mellan drottning Elizabeth och hennes kusin Maria Stuart - och det är ingen hemlighet att det slutade med att Maria avrättades genom halshuggning. Saoirse Ronan, tidigare sedd i bland annat "Lady Bird" och "På Chesil Beach" spelar Maria Stuart.

Fick utseendet förstört

Elizabeth I drabbades i unga år av smittkoppor, vilket förstörde hennes utseende. Några kritiker har klagat över att någon som är så vacker som Margot Robbie satts att spela en kvinna med ett sådant utseende. Robbie fnyser åt detta.

””

För Margot Robbie var inspelningen tuff.

””

Oscarsnominerades för rollen

Efter att ha blivit känd hemma i Australien genom en roll i tv-såpan "Grannar" fick hon sitt internationella genombrott i Martin Scorseses "The wolf of Wall Street". Sen dess har vi bland annat sett henne i hyllade "I, Tonya" (som gav henne en Oscarsnominering) och mot Joel Kinnaman i "Suicide squad". Filmen floppade, men Margot Robbies tolkning av den baseballsträsvingande Harley Quinn fick många lovord. Och Harley kommer tillbaka i en film med den något besynnerliga titeln "Birds of prey (And the fabulous emancipation of one Harley Quinn".

Där kommer det inte att handla om manliga superhjältar, utom om kvinnliga sådana, och dessutom om sådana som liksom Harley har varit i klammeri med rättvisan.

””

Ödmjuk inställning

Innan den kommer får vi se henne som Sharon Tate i Quentin Tarantinos "Once upon a time in Hollywood".

””

Margot Robbie är tveklöst ett av den internationella filmvärldens hetaste namn just nu. Själv har hon en ödmjuk inställning till hajpen.

””

TT