Nyheter

RHCP-trummisen om bandets framtid

Elva studioalbum, sex Grammys och över 80 miljoner sålda skivor. Red Hot Chili Peppers har spelat ihop i över tre decennier och älskar fortfarande att stå på scenen. Senaste skivan kom i juni och kanske dröjer det inte allt för länge innan nästa platta släpps.(TT)
Publicerad 11 september 2016

Knappt tre timmar innan spelningen på Tele2 Arena i Stockholm börjar tar Chad Smith emot i en av replokalerna under scenen. Trumstockarna är som en förlängning av hans egen kropp när han virvlar fram över cymbaler och pukor. Inte konstigt att det inte ser ansträngt ut - den 55-årige Red Hot Chili Peppers-trummisen har spelat sedan han var sju år gammal.

Efter intervjun ska han ladda upp för konserten genom att jamma med bandkompisarna Anthony Kiedis, Michael "Flea" Balzary och Josh Klinghoffer. Någon annan ritual före konserterhar han inte.

””

"Blir inte galna"

Han säger att relationerna bandmedlemmarna emellan har sina toppar och dalar, men att deras gemensamma mål och stora tacksamhet över att kunna ägna sig åt musiken är större än de konflikter eller irritationer som ibland kan uppstå.

Nu för tiden turnerar de inte lika intensivt som tidigare. Tre veckors spelande varvas med tio dagar ledigt.

””
””

Studerar ständigt musik

Red Hot Chili Peppers skriver alltid sin musik i samband med att de ska in i studion. På så vis känns låtarna aldrig gamla när det är dags att spela in.

””

Trots att de har spelat tillsammans så länge är en av deras största drivkrafter fortfarande att utvecklas.

””

Planerar nästa skiva

Bandets senaste platta, "The getaway" släpptes i juni i år, men de funderar redan över nästa skiva. Producenten Brian "Danger Mouse" Burton föreslog nyligen att de borde ge sig in i studion mitt under en turnéperiod, vilket de aldrig har gjort tidigare.

””

TT