Annons
Nyheter

Poesifestival med fokus på hemkänslan

"Språket blir poetens stad när tryggheten endast är ett minne", skriver den makedonske poeten Nikola Madzirov, som besöker Stockholms internationella poesifestival i slutet av november. Festivalen arrangeras för tjugoandra året i rad och denna gång står temat "hem - hemifrån" i fokus.(TT)
Publicerad 12 november 2018

"Språket blir poetens stad när tryggheten endast är ett minne", skriver den makedonske poeten Nikola Madzirov, som besöker Stockholms internationella poesifestival i slutet av november.

Festivalen arrangeras för tjugoandra året i rad och denna gång står temat "hem - hemifrån" i fokus. Frågor som "vad är ett hem?" och "hur bygger man upp ett nytt hem på en ny plats?" är centrala men även mindre perspektiv som "kroppen som hem" får utrymme.

Annons

Poeter från bland annat Kuba, Albanien, USA, Malaysia och Irak samlas på Kunglig Konstakademien i Stockholm för att delta i de olika föreställningarna. Även svenska poeter och författare som Johannes Anyuru, Jila Mossaed, Jonas Gren och Ann Petrén medverkar.

Stockholms internationella poesifestival äger rum den 31 november och den 1 december och arrangeras av tidskriften 10TAL.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons