Annons
Nyheter

Playboy erkänner felcitering av Morricone

Tyska Playboy erkänner nu att de felciterat den världskände italienske kompositören Ennio Morricone i en intervju i tidningen, rapporterar The Hollywood Reporter.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Tyska Playboy erkänner nu att de felciterat den världskände italienske kompositören Ennio Morricone i en intervju i tidningen, rapporterar The Hollywood Reporter.

Efter att först ha försvarat innehållet i intervjun under tisdagen medger Playboy nu att "ord som sagts under intervjun har, till viss del, återgetts felaktigt".

Annons

"Vi vill uttrycka vår ånger om herr Morricone har porträtterats i falskt ljus. Vi jobbar på att klargöra detta ärende och undersöker möjligheten för rättsliga åtgärder", skriver tidningens chefredaktör Florian Boiti i ett uttalande.

Ennio Morricone har tidigare hotat att stämma tidningen, som han menar har ljugit om att han kallat regissören Quentin Tarantino för "icke-originell" och "ingen riktig regissör" i en artikel som publicerades i tyska Playboys decembernummer. Enligt den 90-årige kompositören har han aldrig ställt upp i någon intervju med tidningen.

"Jag anser att Tarantino är en fantastisk regissör", sade han i ett uttalande under söndagen.

Ennio Morricone tilldelades 2016 en Oscar för filmmusiken i Tarantino-filmen "The hateful eight".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons