Nyheter

Petra Mede återvänder till scenen

I våras ledde Petra Mede Eurovision inför 205 miljoner tittare. I höst spelar hon sin föreställning "Den ofrivilliga divan" på Maximteatern i Stockholm i en mer intim skala. - Jag måste göra föreställningen två gånger om dagen i 487 år för att lika många ska se mig nu, säger hon.(TT)
Publicerad 12 september 2016

För över tio år sedan tog Petra Mede steget till att vara komiker på heltid. Det dröjde inte länge innan hon syntes i tv-program som "Extra! Extra!" och "Parlamentet". Senare ledde hon några av de finaste galorna i Sverige. På sitt cv har hon bland annat fyra värdskap för Guldbaggegalan och två för Eurovision Song Contest. Nu återvänder hon till scenen för en enmansföreställning.

””

Föreställningen handlar om komikern själv - hennes tankar och funderingar. Mede beskriver det som en blandning av humor och allvar, med både sång och dans.

””

Folkkär tv-personlighet

När Petra Mede slog igenom gjorde hon sig snabbt känd för att ha den fulaste munnen i branschen. Men med tiden har hennes skämt blivit snällare och något mer rumsrena. När hon tog steget till folkkär tv-värdinna blev det plötsligt en annan publik som tog del av hennes humor. I forum där barn ser på är det inte lika lätt att skämta om allt.

””

Är det den grova komikern eller den proffsiga konferencieren som publiken får se i föreställningen?

””

TT