Annons
Nyheter

Petersson gillar att spela i det fria

Sommar, sol och fars. I år ska komikern Thomas Petersson för fjärde gången locka till skratt under äppelträden på Krusenstiernska teatern i Kalmar. - Det är en makalös plats att spela på, säger han.(TT)
Publicerad 6 december 2017

När Krusenstiernska teatern i Kalmar sätter upp Marc Camolettis "Dubbeltrubbel" från 1987 gör de det med Thomas Petersson och Johan Petersson i två av huvudrollerna.

De har aldrig jobbat ihop tidigare, men har "kändishälsat" vid olika tillställningar och deras gemensamma vänner trodde att de skulle trivas bra ihop på scenen.

””
Annons

"Riktig paradroll"

Även Sussie Eriksson kommer att spela en tongivande roll.

””

Thomas Petersson trivs på Krusenstiernska teatern där folk sitter under äppelträden och myser. Att det är utomhus skapar en extra spänning. Man vet aldrig var som kan hända - som när David Batra skulle slänga sig på marken och var tvungen att väja för en hög med fågelbajs eller när Petersson själv fick lära sig den tuffa vägen att en färgglad landslagströja kan locka till sig diverse flygfän.

””

Otrohet och sex

Originalet skrevs för 30 år sedan, men temat är ständigt aktuellt.

””

Pjäsen skulle med andra ord kunna flyttas till nutid - men en liten pryl skulle kunna rädda rollfigurerna från deras trassliga lögner och dråpliga förvecklingar och därmed sabba hela upplägget. Mobiltelefonen. Därför lär även Edward af Silléns version av "Dubbeltrubbel" utspelas i slutet av 1980-talet, tror Petersson.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons