Nyheter

Paul Simon släpper nytt - under avskedsturnén

Musikikonen Paul Simon avrundar som bäst sin långa musikkarriär med turnén "Farewell Tour". Men helt klar med musiken är han inte. Nu avslöjar ena halvan av Simon & Garfunkel att han under slutet av turnén släpper sitt 14:e studioalbum som soloartist, rapporterar Billboard.(TT)
Publicerad 12 juli 2018

Musikikonen Paul Simon avrundar som bäst sin långa musikkarriär med turnén "Farewell Tour". Men helt klar med musiken är han inte.

Nu avslöjar ena halvan av Simon & Garfunkel att han under slutet av turnén släpper sitt 14:e studioalbum som soloartist, rapporterar Billboard. Albumet, som får titeln "In the blue light", består av tio spår och ges ut den 7 september.

Plattan är ett hopkok av låtar Paul Simon tidigare skrivit - och ratat.

"Det är en ovanligt att en artist får möjligheten att återvända till tidigare verk och göra om dem - att modifiera, till och med fullständigt ändra delar i originalet. Jag hoppas att lyssnarna upplever de här versionerna av de gamla låtarna som uppfriskande, som ett nytt skikt färg på väggarna till ett gammalt familjehem", säger Paul Simon i ett pressmeddelande.

Artisten avslutar karriären på hemmaplan med en avskedskonsert i Flushing Meadows Corona Park i Queens - ett stenkast från Paul Simons barndomshem i New York.

TT