Annons
Nyheter

Oscarsgalan lockade få tv-tittare

Inte ens Chris Rocks inledande monolog om bristen på mångfalden bland de nominerade, en Lady Gaga i högform och Leonardo DiCaprios efterlängtade första Oscar lyckades locka storpublik framför tv-apparaterna, skriver Rolling Stone.(TT)
Publicerad 1 mars 2016

Inte ens Chris Rocks inledande monolog om bristen på mångfalden bland de nominerade, en Lady Gaga i högform och Leonardo DiCaprios efterlängtade första Oscar lyckades locka storpublik framför tv-apparaterna, skriver Rolling Stone.

Med en tittarsiffra på 34,3 miljoner blev den 88:e årliga Oscarsgalan den minst populära bland tv-publiken på åtta år och den tredje minst tittade någonsin.

Annons

Orsaken till den svikande tv-publiken är oklar och meningarna går isär. Avsaknaden av riktigt stora "blockbusters" i de tunga kategorierna tros av vissa vara en av orsakerna. Andra tror att uppmaningen att bojkotta galan på grund av den bristfälliga mångfalden haft sin del i det hela.

"Detta är en betydande nedgång och bör skicka en signal till akademin och högt uppsatta inom filmindustrin", skriver den amerikanska medborgarrättsledaren och pastorn Al Sharpton i ett uttalande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons