Annons
Nyheter

Okänd 17-åring får huvudroll i Spielbergfilm

Steven Spielberg har äntligen hittat sin Maria. Regissören har valt en okänd 17-åring till att spela huvudrollen i sitt nästa projekt, en ny filmversion av musikalen "West side story".(TT)
Publicerad 15 januari 2019

Steven Spielbergs "West side story" har blivit omskriven redan innan filmen börjat spelas in, främst eftersom regissören haft svårigheter med att hitta rätt skådespelare för rollerna. Nu har han hittat den kvinnliga huvudrollsinnehavaren - en okänd 17-åring som fortfarande går på gymnasiet ska spela Maria, skriver Vulture.

Rachel Zegler heter hon, och hon har en Youtube-kanal där hon publicerar klipp på sina sångfärdigheter. Men om det är via den som stjärnregissören hittade henne är oklart. Steven Spielberg har tidigare sagt att han enbart tänker använda sig av skådespelare med latinamerikanskt ursprung för rollerna som Maria, Anita och Bernardo, som i originalet är puertoricaner.

Annons

"West side story" är en Romeo och Julia-version som handlar om rivaliteten mellan ungdomsgängen Jets och Sharks på Manhattan under 1950-talet. Den manliga huvudrollen som Tony kommer att spelas av Ansel Elgort, känd från "Baby driver". Rita Moreno, som fick en Oscar för sin Anita i den första filmversionen från 1961, kommer att återvända i en specialskriven roll.

Leonard Bernstein och Stephen Sondheims "West Side Story" hade premiär på Broadway 1957. Filmen från 1961 blev en stor succé och vann bland annat tio Oscar. Maria spelades i den versionen av Natalie Wood.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons