Annons
Nyheter

Nya Askungen är inte manipulerad

Inför världspremiären av "Berättelsen om Askungen" handlade det mesta om Lily James midja. Var den manipulerad i datorn? Svar: nej. Däremot var korsetten hon bar så tajt att hon knappt kunde andas.(TT)
Publicerad 10 mars 2015
””

Kostymroller är knappast ett okänt begrepp för Lily James. Den 26-åriga skådespelerskan fick sitt genombrott för ett par år sedan, då hon introducerades som Lady Rose i "Downton Abbey". Hennes roll har snabbt utökats, och i den senaste omgången av denna våldsamt populära tv-serie handlade det väldigt mycket om ladyns problem kring sitt stundande bröllop.

””

Inte blasé

Annons

När TT möter henne på filmfestivalen i Berlin, där den av Kenneth Branagh regisserade liveversionen av "Askungen" har världspremiär, är det en livfull och sprudlande 26-åring som ger intervjuer. Hon har ännu inte blivit blasé och intervjutrött som många av hennes kollegor, utan verkar vara genuint uppriktig när hon berättar om hur kul allt detta är, och inte minst hur roligt det är att "Berättelsen om Askungen" har världspremiär just här i Berlin.

Dagen innan har Cate Blanchett, som spelar den elaka styvmodern, sagt om henne:

””

Lily James uttalar sig inte om sin godhet, men konstaterar att karriären har tagit fart enormt snabbt.

””

Vill inte lämna

Egentligen heter hon Thomson i efternamn, men ändrade det till James som ett äreminne efter sin avlidne far James Thomson. Sin första roll gjorde hon i en tv-film 2010, Efter några småroller kom genombrottet med rollen i "Downton Abbey" 2012.

””

Fast hon erkänner att även kläderna i tv-serien har sina nackdelar.

””

Men det lär hon inte få möjlighet till på ett bra tag. Närmast ska hon spela Natasha i en stor brittisk tv-version av "Krig och fred", och därefter ska hon spela Julia i en teateruppsättning av "Romeo och Julia" i London. Regissör: Kenneth Branagh. Romeo spelas av Richard Madden, känd som Rob Stark i "Game of thrones" och som prinsen i den nu aktuella "Berättelsen om Askungen".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons