Annons
Nyheter

Norgepolisen utreder Jay Z:s musiktjänst

Polisen i Norge bekräftar att man utreder anklagelserna om att Jay Z:s musiktjänst Tidal ska ha manipulerat sina lyssningssiffror. Genom den påstådda manipuleringen ska Beyonce och Kanye West ha fått flera miljoner kronor mer i royalties än de borde, på bekostnad av mindre artister.(TT)
Publicerad 14 januari 2019

Polisen i Norge bekräftar att man utreder anklagelserna om att Jay Z:s musiktjänst Tidal ska ha manipulerat sina lyssningssiffror. Genom den påstådda manipuleringen ska Beyonce och Kanye West ha fått flera miljoner kronor mer i royalties än de borde, på bekostnad av mindre artister. Anklagelserna, som först publicerades i Dagens Næringsliv, ledde till att flera norska artister tog bort sin musik från strömningstjänsten.

””

Dagens Næringsliv lät en forskningsgrupp i datasäkerhet vid Norges Teknisk-naturvetenskapliga universitet titta på data och siffror från Tidal och gruppen konstaterade att det skett någon slags manipulation vid vissa tillfällen.

Annons

Tidal är en internetbaserad musiktjänst som startades av svenska företaget Aspiro. Det köptes senare upp av norska Schibsted som sålde det i sin tur till Jay Z 2015.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons