Annons
Nyheter

Nord & Syd: "Svårt att få ihop rockpusslet"

Det har dröjt fem år sedan Nord & Syds kritikerhyllade debut. Efter att vardagen tagit över är de nu tillbaka med albumet "80%". - Det är svårt att få ihop rockpusslet, säger trummisen Kalle Danielsson.(TT)
Publicerad 8 december 2018

De vill inte beskriva sitt nya album "80%" som en comeback - sedan debuten har Nord & Syd repat kontinuerligt. Det enda som har kommit mellan dem och musiken är egentligen vardagen. Efter albumet "Som en människa", som fick högst snittbetyg av svenska kritiker 2013, har medlemmarna i Nord & Syd hunnit skaffa fem barn, haft två diskbråck och bytt jobb tio gånger - men ändå arbetat i ungefär samma tempo som tidigare.

””

Ett mer korrekt bandnamn hade egentligen varit Nord i Syd. Medlemmarna från det hyllade indiebandet kommer alla från den norra sidan av Dalälven men är bosatta i huvudstaden. Deras låt "Stockholm" handlar om att staden representerar drömmar, precis som en kärleksrelation.

””
Annons

"Vår positiva skiva"

De har repat in några låtar i taget, velat ha mer livekänsla på plattan och samarbetat med bland andra producenten Jari Haapalainen.

””

Men när "80%" var klar hittade de ändå en röd tråd - att kunna släppa taget och gå vidare.

””
””

Måste sluta skaffa barn

Låten "Kling Klang" handlar om polisens övervåld, en text som Martin Abrahamsson skrev för länge sedan inspirerad av Göteborgskravallerna. Efter det började han tappa tilltro för poliskåren, och egentligen skulle han vilja skriva ännu mer politiska texter.

””

Nu kommer Nord & Syd att turnera och satsar på att det inte ska dröja lika lång tid innan nästa platta kommer.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons