Nyheter

Håkan Hellström sörjer Wadling

Budet om Freddie Wadlings död orsakar sorg bland artistkollegorna och många uttrycker den i sociala medier. Bland dem Håkan Hellström, Ebbot Lundberg och Malena Ernman. "All kärlek till dig Freddie", skriver Håkan Hellström.(TT)
Publicerad 3 juni 2016

Hellström, som länge har haft Freddie Wadling som förebild och sjöng med honom under spelningen på Ullevi, 2014, skriver om honom på Facebook: "Freddie Wadling älskade. För oss som spelade alternativ musik i Gbg var Freddie en gudfader. En legend. Jag trodde ibland att han skulle överleva oss alla. All kärlek till dig Freddie. Tack för allt och tack för att jag fick dela scen med dig, min idol, och bli din kompis."

En annan Göteborgsprofil som sörjer Freddie Wadling är Ebbot Lundberg.

””

Sjöng duett med Ernman

Freddie Wadling sjöng många duetter under sin karriär - en av dem tillsammans med operastjärnan Malena Ernman. De framförde bland annat Lou Reeds låt "A perfect day" tillsammans med Göteborgssymfonikerna 2007.

””
””

Även sångerskan Sofia Karlsson sjöng duetter tillsammans med Wadling, bland annat "Where the wild roses grow".

””

Hedras i sociala medier

Snart skulle inspelningarna av "Så mycket bättre" ha börjat, där Wadling var en av deltagarna tillsammans med bland andra artisten Little Jinder.

"Tänker bara på Freddie. Och alla andra unika musiksjälar som bara försvinner... Som Olle. Finns inte många kvar nu. Jag sa ja till Så Mycket Bättre för att jag är så fascinerad av dig. Nu får vi inte lära känna varandra så. Men nu lyfter du från marken. Och din röst finns kvar med oss", skriver hon på Instagram.

På sociala medier hedras och minns artistkollegorna Freddie Wadling.

"Unikaste av artister"

Sångerskan Sarah Dawn Finer har lagt upp en Instagrambild på Wadling och skriver om ett personligt minne: "Den vackraste av röster och unikaste av artister finns inte längre bland oss. Kommer aldrig glömma när vi satt på Orust i denna sjöstuga på Taubespelen 2011 och pratade med mina föräldrar. Du var en ängel Freddie. Vila i frid".

Till Aftonbladet säger Bob Hunds frontman Thomas Öberg att han precis bestämt sig för att hylla Freddie Wadling under fredagens Bob Hund-spelning på Liseberg. Den livestreamas även på Bob Hunds Facebooksida.

””
””

TT