Annons
Nyheter

Newkid delar sitt uppbrott i två kollektioner

I "SS18" behandlade Newkid sitt uppbrott med en hoppfull ton. Inför den kommande ep:n har mörkret kommit ikapp r'n'b-artisten. - Det finns en massa känslor som man behöver bearbeta, säger han. Bakom artistnamnet Newkid döljer sig Alexander Ferrer.(TT)
Publicerad 1 december 2018

Bakom artistnamnet Newkid döljer sig Alexander Ferrer. Trots att han själv inte är en del av modesvängen, är hans två senaste ep:s inspirerade av klädindustrins sätt att presentera sina produkter.

Medan vårplattan "SS18" behandlade de omedelbara och kanske till och med positiva sidorna av ett uppbrott, tar uppföljaren "AW18" sig an de mörkare känslorna efter en separation.

””
Annons

"Skamsen"

TT: Varför tycker du att tiden efter ett uppbrott är värre än just där och då?

””

Efter debutalbumet "Alexander JR Ferrer" från 2011 och den efterföljande akustiska versionen på låten "Jag gråter bara i regnet" som blev Newkids genombrott, försvann han från musiken i sex år. En kontraktstvist med det dåvarande skivbolaget tog lång tid att reda ut, samtidigt startade Newkid en agentur för influerare.

Men saknaden efter musiken blev för stark, 2017 gav han ut två singlar som efterföljdes av årets ep:s.

””

"Rastlös själ"

Som det ser ut i nuläget väntar ingen paus som kan mäta sig med den senaste - än har han många idéer kvar att realisera.

””

TT: Vad kan det vara?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons