Annons
Nyheter

Nedklottrad pool var konstprojekt

Utomhusbassängen vid Personnebadet i Hägersten i Stockholm blev i mitten av september nedklottrad och väntas kosta 650 000 kronor att sanera. Nu visar det sig att skadegörelsen var ett konstprojekt som inte gick som planerat.(TT)
Publicerad 12 oktober 2016

Utomhusbassängen vid Personnebadet i Hägersten i Stockholm blev i mitten av september nedklottrad och väntas kosta 650 000 kronor att sanera. Nu visar det sig att skadegörelsen var ett konstprojekt som inte gick som planerat.

I en mejlkonversation med fastighetskontoret, som tidningen Stockholm Direkt tagit del av, uppger fotografen och regissören Saga Berlin att hon är "hemskt ledsen och extremt ångerfull" och ber om ursäkt för tiden som fastighetskontoret behövt lägga på ärendet.

Annons

Berlin ville enligt konstprojektets beskrivning "omdefiniera perspektivet på klotter till ett naturporträtt" och tanken var att ta bort färgen i slutet, någonting som visade sig svårare än väntat.

Fem personer, däribland Saga Berlin, greps på platsen i samband med konstkuppen. Samtliga är nu misstänkta för grov skadegörelse, skriver Stockholm Direkt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons