Annons
Nyheter

När Gud flyttade till Bryssel

Gud är en slusk som bor i Bryssel och terroriserar sin familj. Det är utgångspunkten för den belgiska komedin "Det helt nya testamentet" - men regissören Jaco van Dormael säger att det egentligen inte är en film om religion.(TT)
Publicerad 8 mars 2016
””

I filmen, som var nära att bli Oscarsnominerad i kategorin bästa icke engelskspråkiga film, är Gud bosatt i en lägenhet i Bryssel. Han topprider sin fru och sin dotter, och han tillbringar dagarna med att hitta på förtretligheter för mänskligheten. En dag får hans dotter nog. Hon tar sig in i hans dator och mejlar ut de kommande dödsögonblicken till alla människor i världen. Sedan rymmer hon ut i storstaden, och pappa förföljer henne.

Kyrkan rekommenderade filmen

Annons

Det är lätt att tro att filmen skulle ha väckt anstöt hos kyrkans representanter men van Dormael säger att så inte är fallet.

””
””

Blev snabbt komedi

Han säger att han skrev manuset tillsammans med en kollega, och att det gjorde att den ursprungliga idén snabbt utvecklades till att bli en komedi.

””

Han håller med om att det finns likheter med Monty Pythons humor, och han säger att han skulle bli mycket stolt om Terry Gilliam skulle uttrycka sig gillande om filmen.

””

"Det helt nya testamentet" har blivit en stor publikframgång i många länder, inte minst i hemlandet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons