Nyheter

Mel Gibson gör film igen

Efter tio år har Mel Gibson återvänt som regissör. Filmen heter "Hacksaw Ridge" och är ett verklighetsbaserat drama som utspelar sig under andra världskriget. - Det kändes som om jag var tvungen att ta på mig säkerhetsbälte för att klara av det, säger Gibson.(TT)
Publicerad 4 september 2016

Han har hunnit bli 60 år gammal och har ett buskigt grått skägg som han sitter och snor fingrarna i. Kanske fruktar han att det ska bli frågor om de skandaler han varit inblandad i under de senaste åren. Under hela intervjun står en PR-kvinna precis runt hörnet och lyssnar, redo att gripa in om samtalet tar en oönskad vändning.

"Hacksaw Ridge" går upp i Sverige i mitten av november och det blir anledning att återkomma mer specifikt till den då. Det är ett krigsdrama om pacifisten Desmond T Doss som stred för amerikanerna i andra världskriget. Inspelningen ägde rum i Australien och Gibson tillbringade ett år i sitt gamla hemland efter att ha varit bosatt i Los Angeles i flera decennier.

"Som gamla skor"

””

Be om ursäkt för vad?

Han skrattar.

””

Gibson slog igenom med "Mad Max"-filmerna och jag frågar honom vad han tyckte om George Millers "Mad Max: Fury Road" som kom förra året.

””

Vill jobba med Scorsese

Mel Gibson är främst känd som skådespelare snarare än som regissör. På frågan om det är någon filmskapare han skulle vilja jobba med svarar han:

””

Framför sig har han nu bland annat fortsättningen på den omdiskuterade "The Passion of the Christ".

””

Innan dess ska han regissera någonting annat, men inte med sig själv i huvudrollen.

””

TT