Annons
Nyheter

"Malmö, I love you" blir storfilm

"Malmö, I love you" blir titeln på en kommande internationell film baserad på en rad kärlekshistorier från staden. Filmen består av tio kortfilmer berättad från lika många stadsdelar, av och med både regionala och internationella regissörer och skådespelare, enligt ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 6 september 2017

"Malmö, I love you" blir titeln på en kommande internationell film baserad på en rad kärlekshistorier från staden. Filmen består av tio kortfilmer berättad från lika många stadsdelar, av och med både regionala och internationella regissörer och skådespelare, enligt ett pressmeddelande.

Filmen har flera föregångare i, och om, andra städer. Den första, "Paris, je t'aime" hade premiär 2006 med historier av bland andra Wes Craven, bröderna Coen och Gus Van Sant. 2009 kom "New York, I love you" med regissörer som Natalie Portman och Shekar Kapur som följdes av "Rio, I love you" 2014.

Annons

Bakom rörelsen "Cities of love", där "I love you"-filmerna ingår, ligger den franske producenten Emmanuel Benbihy. Vilka som regisserar och spelar i Malmöversionen presenteras vid ett senare tillfälle.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons