Annons
Nyheter

Londons bästa restaurang fanns inte

Den höjdes snabbt till skyarna, klassades snart som Londons bästa matställe - och bokningslistan skenade, PR-erbjudandena regnade in och medierna stod på rad för att testa. Det var bara det att restaurangen, Skjulet vid Dulwich, aldrig hade existerat - utom i hjärnan på sin upphovsman Oobah Butler.(TT)
Publicerad 8 december 2017
””

Butler har lång erfarenhet av att utsätta medier och nöjesorgan för liknande blåsningar.

Med stor fantasirikedom fantiserade han ihop mycket ovanliga och kreativa rätter till en falsk meny och kryddade med till synes eggande fotografier. Men den påstådda maten på bilderna var egentligen tillverkad av blekmedel, raklödder, glansig färg - och även ett stekt ägg som lagts på en människas fot.

Annons

Butler lät också lägga in mängder av falska recensioner på Tripadvisor, från olika datorer för att runda sajtens skyddsmurar - och efter bara ett halvår var Skjulet rankat som Londons bästa matställe på Tripadvisor.

När trycket ökade öppnade Butler till slut verkligen servering i skjulet, men mycket temporärt. Och han förnekade sig naturligtvis inte, utan kunderna serverades färdiglagade rätter från en lågprismatvarukedja.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons