Annons
Nyheter

Litet museum med stor portion Alfredson

Ett femton kvadratmeter stort hus på Österlen. Kanske är det där man bäst hedrar minnet av Hasse Alfredson. Museet med humorduon Hasse och Tages skrattskatter håller extra öppet för besökare som sörjer hans bortgång.(TT)
Publicerad 11 september 2017

Tegelhuset vid tågstationen i Tomelilla har varit museum i elva år och det var Hans Alfredson själv som tog initiativet.

””

Drygt en handfull människor får plats i museet åt gången, därför behövs ett kösystem och begränsad besökstid under välbesökta dagar. Genom åren har Alfredson själv besökt museet flera gånger, berättar Figge Bergquist.

””
””
Annons

Luckor och skåp

Bakom luckor och i lådor finns manus, bilder och rekvisita som hjälper till att minnas 1960- och 70-talens stora komiker Hasse Alfredson och Tage Danielsson. Rummet är målat i flera färger och visst finns det också en blommig falukorv här.

””

Falukorven börjar snurra och i lokalen finns både ljud och filmer. Normalt är det säsongsstängt sedan ett par veckor tillbaka, men föreningen Hasse & Tage-museets vänner har kontaktats av några medier och därför har Figge Bergquist låst upp dörrarna. Och det visar sig vara mycket lägligt för Lasse Petersson, som inte visste att det skulle vara stängt.

””

TT: Hur minns du Hasse Alfredson?

””

Öppnar extra

Nu på fredag öppnar museet extra klockan 9-15 för att folk ska ha möjlighet att besöka museet, utan att behöva göra en särskild förfrågan om det, så här utanför säsong.

””

Att ta emot beskedet om Hans Alfredson bortgång var jobbigt, förklarar Bergquist.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons