Annons
Nyheter

Kylig "Snömannen" äntligen här

Ett och ett halvt år efter inspelningen är "Snömannen" äntligen klar för premiär. För regin står Tomas Alfredson, som tycker om att arbeta långsamt. - Vi höll på med efterarbetet fram till för några veckor sedan. Det har tagit tid, men jag är nöjd, säger han till TT.(TT)
Publicerad 9 oktober 2017

Den här dagen i London är det han och huvudrollsinnehavarna Michael Fassbender och Rebecca Ferguson som ger intervjuer om filmen som baseras på Jo Nesbøs thriller. När TT besökte inspelningen i Oslo i april 2016, var Alfredson strängt upptagen och hann inte tala med medierna, men Ferguson berättade om sin roll som polis och assistent till huvudpersonen Harry Hole.

””

Regissören viktig

Annons

För Rebecca Ferguson var valet av regissör en bidragande orsak till att hon ville medverka i "Snömannen".

””

Med en svensk regissör, flera svenska skådespelare (bland andra Peter Dalle, Sofia Helin, Jonas Karlsson och David Dencik) och en stor andel norrmän i teamet känns "Snömannen" nästan som om det vore en skandinavisk film.

””

Effektfull tystnad

Just tystnaden talar Alfredson mycket om denna dag i London.

””

Det förekommer mycket snö och is i "Snömannen", och Alfredson säger att det självfallet är komplicerat, inte minst för att det påverkar kamerautrustningen.

””

Le Carré eller Lindgren

Han arbetar som sagt långsamt och säger att han ännu inte vet vad som blir nästa projekt. Det har ryktats om Le Carré-filmatiseringen "Vinnare och förlorare" och sedan länge hoppas han och John Ajvide Lindqvist på att få göra film av "Bröderna Lejonhjärta".

””

Vad Rebecca Ferguson gör är däremot helt klart - hon är mitt uppe i inspelningen av nästa "Mission impossible"-film. Just nu har man paus efter det att Tom Cruise skadat sig.

””

"Snömannen" har biopremiär den 13 oktober.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons