Annons
Nyheter

"Kobra" försvinner - tas upp i "Edit"

Efter 28 säsonger och 17 år stryker SVT "Kobra" ur tv-tablån. Men programmet försvinner inte helt - det slås samman med programmet "Edit". - Jag förstår att många tittare kan känna sig oroliga, besvikna eller förbannade över det, säger Eva Beckman, ansvarig beställare.(TT)
Publicerad 11 december 2017

SVT vill stärka kulturutbudet på SVT Play genom att experimentera med olika berättarformer och programtyper. När "Kobra" försvinner och tas upp av "Edit" blir det sistnämnda snarare ett utbudspaket än ett enskilt program. Det kommer att rymma olika serier och program på webben, men också ett djupdykande program som sänds på tv en gång i månaden med start i februari. Men "Kobra" i sin nuvarande form kommer att försvinna.

””

Testar olika former

””
Annons

Under hösten har "Kobra" letts av Parisa Amiri som tidigare arbetat med just "Edit". I den nya satsningen kommer hon bland annat att leda en serie.

Nya "Edit" har premiär i början av nästa år. Då kommer även det nya samtalsprogrammet "Kulturveckan" och "Lerins lärlingar".

Nytt samtalsprogram

På "Kobras" plats i tv-tablån lägger man nu i stället in det nya "Kulturveckan", rapporterar Göteborgs-Posten.

Det nya samtalsprogrammet kommer att ledas av två programledarpar; Malin Jacobsson Båth och Fanna Ndow Norrby, och Hannes Fossbo och Jessika Gedin. "Kulturveckan" har premiär i januari.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons