Annons
Nyheter

Knyckare startar festivalen Statement

Statement Festival blir namnet på komikern Emma Knyckares kommande musikfestival. Exakt var den ska anordnas, och mellan vilka datum, är inte spikat. Men klart är att den får premiär sommaren 2018.(TT)
Publicerad 8 september 2017

Statement Festival blir namnet på komikern Emma Knyckares kommande musikfestival. Exakt var den ska anordnas, och mellan vilka datum, är inte spikat. Men klart är att den får premiär sommaren 2018.

Det var i somras som Knyckare reagerade på rapporter om sexuella övergrepp och ofredanden på svenska festivaler, och föreslog att det borde finnas en mansfri festival. Förslaget ledde till en intensiv debatt och uppmärksammades även av internationella medier.

Annons

"Det känns fantastiskt att vi nu gör verklighet av det här! Att en enkel tweet lett till detta mäktiga engagemang från så väl projektgruppen som alla som stöttat oss i sociala medier är överväldigande. Men målet är ändå att Statement Festival inte ska fylla någon funktion i framtiden så vi är festivalen som strävar efter att lägga ned", säger Knyckare i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons